Fremhævet

Ungdomsskolens Selvbiografi


Ikke mange har interesseret sig ret meget for min historie, og det er vel karakteristisk for netop mig, at der er så meget "gang i mig", at ingen egentlig har haft tid til at gøre meget ved det historiske. Men da de åbenbare usandheder om min alder begyndte at florere stærkt i løbet af 1991, blev jeg enig med mig selv om, at det vist var ved de tider, at tingene blev sat på plads. Og heldigt var det så, at en af mine gamle medarbejdere nu pludselig havde fået tid. Og til ham har jeg fortalt min historie. Han har ikke fået det hele at vide, for man skal ikke afsløre alle sine hemmeligheder!

Han har blandt andet kigget over skuldrene hos et par af de få, der på den ene eller den anden måde har været med til at få min historie frem i lyset. To skal nævnes her, nemlig ungdomsskoleinspektør Ejgil Aagaard Jørgensen, Odense, som i forbindelse med et kandidatstudium ved Danmarks Lærerhøjskole har beskrevet en del af min fortid, ligesom Preben Michaelsen fra Århus har beskæftiget sig med mig i forbindelse med en specialeopgave i psykologi ved universitetet i Århus.

Dermed skulle han have nok til at kunne berette om mig fra de første tider og frem til i dag. Om han så har forstået det hele, må stå hen i det uvisse.

Men her er altså min historie:

Vi skal næsten 200 år tilbage i tiden for at finde de første tegn på min tilstedeværelse.

Fortsættes...